Знеструмлені населені пункти, закриті автошляхи: у ДСНС розповіли про ситуацію з погодними умовами в Україні

Станом на ранок 28 січня в Україні через погіршення погодних умов було знеструмлено 143 населені пункти у 4 областях

Про це повідомляє пресцентр ДСНС.

Без електроенергії в Одеській області залишилися 113 населених пунктів, у Кіровоградській - 19, і Черкаській - 10, у Запорізькій - 1.

На автодорогах М-15 Одеса - Рені (на м. Бухарест), М-16 Одеса - Кучурган (на м. Кишинів), заборонено рух автотранспортних засобів всіх категорій. На решті автодоріг державного та місцевого значення транспортне сполучення забезпечено.

Станом на 7:00 четверга 28 січня cпостерігався невеликий сніг у Одеській (сніговий покрив 20-25 см), Кіровоградській (до 10 см), Черкаській (до 14 см) та Полтавській (2 см) областях, у Сумській області йшов дощ.

За даними ДСНС, 28 січня у більшості областей ітиме сніг, в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях - значний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У південно-східній частині країни місцями пройде дощ.

Вітер північний (у східних областях та на Приазов'ї - південний), 7-12 м/с, у південних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура становитиме 0...-5°C, у Карпатах очікується -6...-11°C, у східній частині, Приазов'ї та Криму буде +4...+9°C.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb