Звинувачення щодо Татарова не мають зв'язку з його роботою в ОПУ, - Єрмак розповів, чому не звільнив свого заступника

Глава Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, чому Олега Татарова не звільняють з ОПУ

Про це він розповів в інтерв'ю "НВ".

"Звинувачення, що пролунали, мають 4-річну давнину і не мають ніякого зв'язку з тією діяльністю пана Татарова, яку він здійснював в ОП", - сказав Єрмак.

Журналіст зазначив, що тоді на цю посаду можна взяти й Миколу Азарова, адже його колишня діяльність пов'язана з режимом Віктора Януковича, але не з правлінням Володимира Зеленського. 

"Трішечки некоректне порівняння. Я б не порівнював пана Азарова з паном Татаровим. Те, що ця справа має такий резонанс, і що фігурантом може бути навіть співробітник Офісу президента, – це було немислимо ні за жодного президента України до цього... Слідство йде, але поки з того, що я бачу, з того, що я знаю, – є якась інформація, але немає судового рішення. Ми як ніхто інший зацікавлені, щоб істина була встановлена, і ця справа опинилася у суді", - відповів Єрмак.

Він наголосив, що Офіс президента не співпрацював з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою щодо справи Татарова.

  • 18 грудня стало відомо, що в.о. голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову.
  • Згодом, Національне антикорупційне бюро підтвердило інформацію про вручення слідчими прокурорами САП підозри заступнику голови ОПУ Олегу Татарову у справі квартир для Нацгвардії.
  • 21 грудня заступник голови Офісу президента Олег Татаров у супроводі адвокатів прийшов для вручення йому підозри до Національного антикорупційного бюро. Також Татаров подав заяву щодо припинення власних повноважень на посаді.
  • 23 грудня 2020 року заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу Президента від Національного бюро до Служби безпеки України.
  • 30 грудня ВАКС задовольнив клопотання ОГПУ щодо відкликання вимоги запобіжного заходу у вигляді арешту для заступника голови Офісу президента Олега Татарова у справі квартир для Нацгвардії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb