МОЗ підвищило норми електромагнітного випромінювання для розвитку 5G в Україні

Міністерство охорони здоров'я підвищило норми випромінювання, що дозволить покращити якість мобільного зв'язку та швидкісного інтернету

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"У співпраці з Мінцифрою, МОЗ видав Наказ "Про затвердження Зміни до Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань" з 13 мкВт/см2 до 100 мкВт/см2", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підвищення норм дозволить збільшити потужність існуючих станцій, що сприятиме покращенню рівня сигналу там, де вже є покриття, збільшенню радіусу дії базових станцій (розширенню покриття), а також додасть на існуючих локаціях нові діапазони, що підвищить якість зв'язку і дозволить впровадження 5G.

"Нинішні норми все ще далекі від тих, що є у більшості країн Європи чи Америки, однак процес консультацій з їхнього підвищення тривав майже рік. Сподіваюся, що за три роки, ми зможемо гармонізувати правила гри з розвиненими країнами", - цитує пресслужба слова заступника міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури.

У пресслужбі наголосили, що випромінювання базових станцій є безпечним для здоров'я. Аби переконатися у цьому Мінцифри провело власне дослідження з вимірюванням випромінювання базових станцій разом з Українським державним центром радіочастот у липні минулого року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb