Нафтогаз уклав перші угоди з газзбутами на поставку газу населенню в лютому за граничною ціною

Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" уклала перші угоди з газзбутами на поставку газу населенню в лютому за граничною ціною

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Згідно з повідомленням, "Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг (ГК "Нафтогаз трейдинг") 28 січня уклала перші угоді із збутовими компаніями на поставку газу в лютому на спеціальних умовах для підтримки населення в період пандемії.

Зазначається, що комерційна пропозиція була підготовлена у зв'язку із прийняттям постанови Кабінету міністрів №25 від 18 січня про введення граничної ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн/куб.м. Документ був направлений всім зацікавленим постачальникам газу для потреб населення.

За словами генерального директора ГК "Нафтогаз Трейдинг" Віллема Коппульса, компанія підготувала документ дуже швидко, аби підтримати постачальників та надати їм можливість залишитися конкурентними на ринку.

За інформацією пресслужби, умови оплати передбачають, зокрема, наявність рахунків із договірни списанням для гарантій цільового використання коштів, що надійшли від побутових споживачів в якості оплати газу, і часткову передоплату.

"Нафтогаз Трейдинг" звірить фактичне споживання газу населенням з об'єктивними даними обліку та місцями розташування. Непідтверджені обсяги покупець зобов'язаний сплачувати за цінами, розрахованими за формулою з прив'язкою до котирувань на європейських газових хабах.

У пресслужбі нагадали, що обмеження ціни газу для населення діятиме з 1 лютого на період карантину, але не довше 31 березня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb