"На словах 60-метровий рулон, а насправді до 50 не дотягує": у Чернівцях комунальники скасували тендер на закупівлю туалетного паперу

На Буковині комунальники скасували тендер на закупівлю туалетного паперу, після того, як переміряли 60-метровий рулон і він виявився меншим, аніж зазначено (49,5 м)

Про це повідомляє пресслужба електронної системи публічних закупівель Prozorro.

"На словах - 60-метровий рулон туалетного паперу. А на ділі навіть до 50 метрів не дотягує", - зазначили у пресслужбі.

Як повідомляється, комунальне підприємство “Калинівський ринок” (Чернівці) проводило закупівлю туалетного паперу та серветок. І аби переконатися, що товар буде відповідати всім вимогам, попросили у постачальників надати зразок продукції.

Згодом, тендерий комітет видав прротокол про відхилення пропозиції учасника.

"Папір туалетний сірий, довжина паперової стрічки відповідно до технічного завдання та пропозиції Учасника = 60 м, фактична довжина стрічки - 49,5 м, що не відповідає технічному завданню", - ідеться у протоколі.

У Prozorro зауважили, що насправді ж вимога надавати зразки продукції - дискримінаційна.

"Та й у законі немає підстав для відхилення учасника, який надав неякісний зразок товару. Тож комунальне підприємство “Калинівський ринок” скористалося тим, що воно не є замовником у розумінні закону. Але закупівлю це не врятувало - учора була відхилена пропозиція останнього учасника аукціону", - наголосили в пресслужбі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb