"Плівки Лероса": прокуратура відкрила справи щодо нардепа-"слуги" Тищенка та забудовника Комарницького

Офіс генерального прокурора відкрив два кримінальні провадження після опублікування аудіозаписів ймовірно з голосами народного депутата від СН Миколи Тищенка та Дениса Комарницького

Про це повідомила юридична компанія "Міллер" у Facebook.

Зокрема, зазначається, що Офіс генпрокурора відкрив кримінальні провадження за такими статтями: "зловживання владою або службовим становищем"; "готування до хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень"

У компанії нагадали, що в розпорядження Лероса потрапили записи розмов невстановлених осіб, голоси яких схожі на голоси народного депутата Миколи Тищенка та бізнесмена Дениса Комарницького.

"Під час розмови невстановлені особи, зокрема, обговорюють своє корупційне минуле та готування до нападів на народних депутатів України Гео Лероса та Олександра Дубінського. Чоловіки з голосами, схожими на голоси Тищенка та Комарницького, обговорюють "тіньові схеми" й публічну дискредитацію своїх опонентів. Із розмов випливає, що президент Володимир Зеленський та голова Офісу президента Єрмак нібито покривають корупційні дії Комарницького у Києві", - уточнюється у повідомленні.

За інформацією юристів, у розмовах також згадується проведення обшуків у Комарницького, "пов'язаних з корупцією навколо будівництва Подільсько-Воскресенського мосту", і що чоловік із голосом, який, імовірно, належить Комарницькому, дякує, ймовірно, Тищенку за допомогу у вирішенні інциденту.

На думку адвокатів, з розмови можна припустити, що до вирішення цього питання причетні перші особи держави.

"7 жовтня 2020 Лерос оприлюднив другу частину відеозаписів. На плівках невстановлені особи обговорюють напад на Лероса та Дубінського. Зокрема, в розмові йдеться про застосування такого знаряддя вчинення протиправного діяння, як газовий балончик, облиття зеленкою, “обійми” та “пробіжки в кайданках” із Леросом", - зазначається у повідомленні.