Рішення про скорочення числа нардепів до 300 не матиме підтримки в парламенті, - Величкович

Зеленський ініціював роботу над законопроектом про скорочення народних депутатів до 300, але голосів в парламенті для цього не вистачить

Таку думку висловив екснардеп Микола Величкович в ефірі програми “Змістовно з Єгором Чечериндою” на телеканалі Еспресо. TV.

“Питання про скорочення кількості народних депутатів піднімалось останні 20 років. Зараз же це питання постало не обгрунтованим та не логічним. Адже якщо на початку 2000-х років теж говорили про скорочення числа нардепів, то, відповідно до логіки президента, зараз потрібно скоротити кількість народних обранців на ще менше. Немає ніякої ідеї та обгрунтованого рішення. Якщо в державах, в яких населення майже таке ж як і в Україні, кількість нардепів в парламенті більша чим у нас. Тому, якось дивно це чути. Ми не почули логіки, чому саме скорочення має відбутись до 300.Чому не 200, не 35, чи 75? Це ж не гра.” - заявив Величкович.

Також народний депутат заявив, що був здивований тим, що ще на минулому тижні анонсували розгляд даного законопроекту. Він пояснив, що було повідомлення про те, що пропозицію президента розглянуть наприкінці четвертої сесії Верховної Ради. 

“Ще хочу додати, що нас заздалегіть повідомили про пропозицію президента розглянути відповідний законопрект до кінця четвертої сесії Верховної Ради. Сьогодні п'ятниця і ніяких ані пропозицій, ані зрушень в цьому напрямку немає. Тобто, просте пояснення полягає в тому, що президент оголосив, а голосів немає і не буде” - додав нардеп.

Величкович впевнений, що даний законопроект не буде підтриманий Верховною Радою.

“Потрібно 300 голосів, щоб прийняти такий законопроект. Цього ніхто не підтримає. Тим паче, “слуги”. Адже, якщо скорочення відбудеться, то для них це може стати останнім візитом до парламенту. Вони прекрасно розуміють, що прийняття даного законопроекту покличе за собою парламентські вибори і тоді, навряд чи, велика кількість “слуг” ввійде до новообраного скликання Верховної Ради” - заявив Величкович.