СБУ не бачить підстав відкривати справу на російського пропагандиста, гендиректора каналу "Спас" Корчевнікова, - Гончаренко

В СБУ зазначили, що за діями громадянина РФ Бориса Корчевнікова, який називав українців "фашистами", "не встановлено складу злочину"

Офіційну відповідь Служби безпеки України щодо російського пропагандиста Бориса Корчевнікова оприлюднив нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко у соцмережах.

"Нових обставин вчинення злочину за статтею 110 ККУ не встановлено, повідомлення про підозру не здійснювалося", - йдеться в офіційній відповіді на моє депутатське звернення.

Гончаренко підкреслив, що у квітні 2020 року СБУ закрила кримінальну справу проти Корчевнікова за незаконний перетин кордону окупованого Криму.

"Як наслідок, в жовтні Корчевников мав нахабство приїхати в Київ. Завдяки моєму зверненню, українські прикордонники видворили його і на три роки заборонили в'їзд в Україну", - відзначив нардеп.

За йго словами, коли СБУ "не бачить" в діяльності Корчевнікова складу злочину після всіх його заяв про "фашистів" і "хунту".

"Пропагандисти -  такі ж агресори, тільки на інформаційному фронті. Не можна закривати очі на їхню злочинну діяльність!" - наголосив Гончаренко.

Джерело: https://censor.net/ua/n3244823

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо