У Мінагрополітики анонсували запуск нового геопорталу земельних даних

Міністерство аграрної політики і продовольства напрацювало геопортал відкритих даних про земельні, лісові та водні ресурси, який представлять на початку лютого

Про це пише Економічна правда.

"Ми вже напрацювали відповідний геопортал, який буде представлений на початку лютого цього року. І це буде також своєрідна революція у системі земельних відносин", - цитує ЕП слова Лещенка.

За його словами, найбільша кількість правопорушень стосується в першу чергу безоплатної приватизацїі у масштабі мільйонів гектарів, яка відбувалася коли документи були у паперовій формі. Наразі, зазначив Лещенко, уряд здійснює аудит.

"Ми були шоковані тим, що фактично не було нормального обміну даними щодо земельних ділянок навіть між Мін'юстом та Держгеокадастром. Фактично створилась ситуація, коли один і той самий громадянин міг скористатись правом безоплатної приватизації, і система не сигналізувала про зловживання правами. Ситуація з реєстрами була критична, особливо в період 2015 року, 2016, 2017, 2018, коли рейдерство процвітало, були великі зловживання", - підкреслив міністр.

Лещенко зазначив, що держава зреагувала на це антирейдерським законом, було проведено роботу щодо впровадження електронних сервісів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb