Зниження тарифів, підвищення пенсій, доступ до субсидій та іпотеки: Зеленський розповів про виконання передвиборчих обіцянок

Президент України Володимир Зеленський розповів про виконання передвиборчих обіцянок

Про це Зеленський сказав в офіційному відеозверненні.

"Я продовжую особисто розповідати вам про нашу роботу та перемоги України", - сказав Зеленський.

Зокрема, Зеленський згадав передвиборчу обіцянку знизити тарифи за комунальні послуги та збільшення пенсій.

"Пенсії та мінімальні зарплати вже збільшені і це точно не кінець. Тепер щодо тарифів. Уряд встановив граничну ціну на газ. Це точно кінець. Кінець планам деяких монополістів. Вони дуже хотіли, аби зросли три речі: тарифи, їх власні кишені та невдоволення людей", - скзаав Зеленський.

Крім того, додав президент, за результатами зустрічі представників уряду, НАК "Нафтогазу" та місцевого самоврядування, було домовлено, що тарифи на тепло та гарячу воду зростати до кінця опалювального сезону не будуть. Зеленський також нагадав, що навесні усі газопостачальні компанії мають представити побутовим споживачам річні тарифи на газ з вигідною фіксованою ціною.

"Також уряд спростив доступ до субсидій. Більшість громадян можуть отримати їх одразу після заявки. А ще на субсидії Кабмін має виділити додаткові кошти - скільки буде необхідно", - зауважив глава держави.

Загалом, підсумував Зеленський, рішення по тарифах має бути комплексним, чим, за його дорученням наразі займаються уряд та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Зеленський також нагадав, що уряд затвердив компенсацію вартості іпотеки до 7%.

"Вже цього року громадяни України зможуть отримати доступне житло під 7%", - сказав президент.

Крім того, Зеленський нагадав, що підписав указ про призначення грантів для найкращих випускників шкіл-учасників зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Так, учасники ЗНО, які наберуть найвищу кількість балів отримуватимуть щомісячну стипендію у розмірі 10 тис. грн на рік. Крім того, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад отримуватимуть разову виплату 20 тис. грн, а переможці міжнародних - 100 тис. грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb