Дівчина-патрульна з Буковини стала чемпіонкою світу з панкратіону

Тетяна Гринько - патрульна поліцейська, яка стала чемпіонкою світу з панкратіону

Вона родом із Сокирянського району, села Михалково. Зараз працюю у столичному підрозділі Національної поліції, розповідає Еспресо.TV з посиланням на Молодий буковинець.

За словами Тетяни, вона змалечку любила дивитися змагання з боксу.

"Ми з татком дивилися бокс та бої без правил. Ще тоді я хотіла піти на панкратіон, але ми жили у селі, тож такої можливості у мене не було. Вже пізніше, коли я переїхала до Чернівців і вступила до ЧНУ на факультет фізичної культури та здоров’я людини, почала ходити на тренування з панкратіону. Тоді мене загітувала моя подруга. На той момент вона була чемпіонкою Європи. Вже із 16 років я почала тренуватися. Минув рік, і я хотіла покинути цей вид спорту, тому що було дуже багато справ: навчання, фітнес, туризм. Кожна хвилинка була розписана. Та мій тренер тоді сказав, що йти не варто, адже маю хороші здібності", - згадує спортсменка.

З початком професійної діяльності в статусі жінки-поліцейської Гринько не залишила улюблений спорт.

"Від патрульної поліції їздила на різні змагання. Чесно сказати, поєднувати такий вид спорту зі своєю роботою досить важко. То нічні зміни, то денні, прокидаєшся о п’ятій ранку, приходиш додому о десятій вечора… На тренування зовсім часу не вистачало. Бувало таке, що, прийшовши із нічної зміни, одразу бігла на тренування вранці, приходила додому, трішки відпочивала і ввечері знову бігла тренуватися. Зараз, як згадою, не розумію, звідки брала на це сили", - каже Гринько.

На питання, чи доводилося Тетяні застосовувати прийоми панкратіону у роботі поліцейської, дівчина сміється.

"Доводилося. На початку застосовувала. Як зараз пам’ятаю, приїжджаємо на виклик - син бив маму. Він був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Почав "простягати руки" до нас із колегою. Ми заламали йому руки за спину, а я, не довго думаючи, застосувала до нього "передню петличку", він падає і б’ється головою. Тоді вже його мама почала на нас кричати, що поліцейські погані. Після цього випадку намагаюся не застосовувати силу, бо боюся, що можу не розрахувати її", - каже дівчина.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb