Піонтковський: Путін приречений. Коли авторитарний режим буде повалено, не стане й путінської Росії, якою ми її знаємо

Президент Російської Федерації Володимир Путін приречений на поразку і коли його авторитарний режим буде повалено, відома нам Росія припинить своє існування

Про це повідомив політолог Андрій Піонтковський у програмі "Студія Захід з Антіном Борковським" на Еспресо.TV.

"Стратегічно Путін приречений. Володін своїм гаслом "Немає Путіна, немає Росії" в чомусь таки має рацію. Коли не буде Путіна, не буде й цієї путінської Росії. Буде якась інша. Ми на неї подивимось і кожен відносно своїх можливостей постараємось вплинути на розвиток цієї нової Росії", – зазначив політолог.

Піонтковський зауважив, що повалити режим Путіна можуть навіть самі росіяни, якщо продовжать активно виходити на протести.

"Зараз проходить безпрецедентна кампанія залякування. І якщо у цій атмосфері на вулиці російських міст вийде навіть така ж кількість людей, яка вийшла в минулу неділю, по Росії – бл. 150 тис, у Москві – 30 тис, – якщо цей результат не зменшиться, значить процес очищення Росії від путінської влади вступив у свою заключну стадію. Якщо ж методами залякування, фізичного арешту, вдасться якось затримати розвиток цього протестного руху, значить хвороба проникне глибше й агонія продовжиться ще якийсь час".

Політолог також додав, що спілкування 46-го президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним – це цілком новий стиль спілкування з лідером авторитарного режиму.

"У прес-релізі Білого дому ключове навіть не те, що Джо Байден говорив про російську агресію, як не крути, це банальність, а остання фраза, в якій американський президент заявив, що Сполучені Штати разом зі своїми союзниками і друзями будуть твердо протистояти зловмисним діям Росії у всьому світі", – наголосив спікер.  

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb