Байдену слід розмістити місію США на Донбасі, - "батько санкцій" Деніел Фрід

Новій адміністрації Білого дому варто піти на такий крок, як розміщення в зоні проведення Операції Об'єднаних сил України спеціальної американської дипломатичної місії

Про це координатор Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань санкційної політики у 2013-2017 роках, ексдиректор у справах Європи та Євразії у Раді національної безпеки США Деніел Фрід заявив в суботу, 30 січня 2021 року, в етері щотижневої програми "Студія Захід з Антоном Борковським" на телеканалі Еспресо.TV.

"Яка роль антиросійських санкцій зараз? Політика санкцій - це вагомий чинник, але тут питання: "Який результат нам потрібен?". Їх можна використати як вагомий аргумент, аби збільшити дипломатичну присутність США на Донбасі та долучитися до роботи із нашими партнерами з Німеччини. Якщо так, і дипломатичний вплив на Донбасі посилюється, можна було б розробити новий проект санкцій, який змусить російський уряд всерйоз замислитись", - пояснив Фрід.

На його думку, поява такої місії на Донбасі сприятиме дієвішому тиску на країну-агресора.

"Я не можу сказати, чи саме таким чином діятиме адміністрація Байдена. Але про це слід думати - чи дійсно США варто було б наполягати на розміщенні своєї місії в Україні. Ймовірно, так. А якщо так, то чи не слід нам далі розробляти проекти санкцій для того щоб повпливати на позитивне рішення стосовно розміщення місії. Знову ж таки, ймовірно, що так", - додав політик.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb