Навальний, Тихановська та Тунберг номіновані на Нобелівську премію миру

У неділю, 31 січня, спливає термін висунення номінантів на Нобелівську премію миру 2021 року

Про це повідомляє Reuters.

Цього року серед номінантів на Нобелівську премію миру опинилися російський опозиціонер Олексій Навальний, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська, кліматична активістка Грета Тунберг та Всесвітня організація охорони здоров'я.

Висування на номінацію закривається сьогодні. Нобелівський комітет, який вирішує, хто здобуде премію, не коментує номінацій, зберігаючи в таємниці протягом 50 років імена номінантів. Проте, кандидати можуть добровільно розкрити своє висування.

Згідно з опитуванням норвезьких депутатів, серед кандидатів на Нобелівську премію миру цьогоріч є Грета Тунберг, Олексій Навальний, ВООЗ, програма COVAX для забезпечення справедливого доступу до вакцин проти COVID-19 для бідних країн та рух Black Lives Matter.

Зокрема, відомо, що Навальний, був висунутий колишнім норвезьким міністром Олою Ельвестуеном за зусилля щодо мирної демократизації Росії.

Серед інших номінантів білоруські опозиціонерки Марія Колеснікова та Вероніка Цепкало за боротьбу за чесні вибори та натхнення для мирного опору.

Нобелівська премія миру щорічно присуджується Нобелівським комітетом людям та організаціям, які зробили видатний внесок в галузі зміцнення миру.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb