У школах та училищах Тернополя викладатимуть "Основи сім’ї"

Уже від початку нового навчального року у тернопільських школах (10-11 класи) та закладах професійно-технічної освіти буде викладатися новий предмет "Основи сім’ї"

Порядок впровадження програми було затверджено на черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради, передає Еспресо.TV з посиланням на місцеву газету Наш день.

Основною метою навчальної програми є особистісний розвиток учнів, формування у них життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї та батьківства; підвищення цінності любові як базового почуття, що сприяє розбудові гармонійних сімейних (чоловічо-жіночих і дитячо-батьківських) стосунків.

Даний предмет у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти буде викладатися факультативно, передбачено 70 год. навчального часу по 0,5 год. на тиждень.

"Ми впроваджуємо таку програму у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти, враховуючи численні звернення тернополян та християнських організацій. Уже незабаром розпочнеться підготовка вчителів, які будуть викладати даний предмет. До викладання програми будуть залучені вчителі з великим педагогічним та життєвим досвідом, які зможуть передавати учням сімейні і життєві цінності", - зазначили у міськраді.

Підручники для проведення повноцінного навчального процесу є в наявності і з наступного місяця експерти-методисти розпочнуть цикл навчань для педагогів.

Кожна школа може подавати кандидатури вчителів на проходження навчання й згодом вони пройдуть відбір до викладання даного предмету.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb