Держсекретар США відповів на звинувачення РФ: "Уряд Росії робить велику помилку"

Державний секретар США Ентоні Блінкен "глибоко стурбований жорстким придушенням" протестів в Росії, що спалахнули після арешту лідера опозиції Олексія Навального

Блінкен у відповідь на звинувачення МЗС РФ в "грубому втручанні у внутрішні справи Росії", заявив, що росіяни ситі по горло корупцією та автократією.

"Уряд Росії робить велику помилку, якщо вважає, що це ми. Це про них. Це про уряд. Це про розчарування, яке відчувають росіяни з приводу корупції, автократії, і я думаю, що їм потрібно дивитися всередину, а не на зовнішній світ", — сказав він в інтерв'ю NBC News.

Блінкен не став розповідати в інтерв'ю про конкретні санкції проти Москви, наголосивши, що розглядає відповідь на арешт Навального, а також втручання Росії у вибори в 2020 році, злом компанії SolarWinds і ймовірну винагороду за вбивство американських солдатів в Афганістані.

"Президент був як не можна більш ясний в своїй розмові з президентом Путіним", — сказав Блінкен про телефонну розмову президента Джо Байдена з російським лідером минулого тижня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb