Компанія Маска встановила в мозок мавпи чип: тепер тварина може грати у відеоігри

Нанотехнологічний стартап Neuralink мільярдера Ілона Маска, який розробляє інтерфейс для підключення мозку до комп'ютера, успішно імплантував в мозок мавпи чип

Про це повідомляє портал Tech Central, передає "Укрінформ".

"У нас є мавпа з бездротовим імплантатом в черепі з крихітними проводами, яка може своїм розумом грати у відеоігри", - сказав він.

Маск додав, що може через місяць, оприлюднити відео з цією "чипованою" мавпою.

За його словами, мета технології полягає в усуненні травм головного і спинного мозку, та компенсації втраченої здатності людей за допомогою імплантованого чипа.

"Є примітивні версії цього пристрою з проводами, що стирчать з самої голови, однак, це схоже на Fitbit (фітнес-браслет - ред.) у черепі з крихітними проводами, які входять до мозку", - зазначив Маск.

Neuralink - американська компанія, що займається розробкою мозкових імплантатів. Створена за участі Ілона Маска компанія розпочала свою діяльність у 2016 році, її представили загалу у березні 2017 року. Це має стати універсальним нейроінтерфейсом, який би зміг забезпечити практично безперешкодну комунікацію людини й машини, ставши продовженням для нашого мозку.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо