"Твердження не відповідають дійсності": МОН спростувало інформацію про "заборону" в Україні роману Булгакова "Майстер і Маргарита"

У Міністерстві освіти та науки спростували інформацію про нібито "заборону" в Україні роману "Майстер і Маргарита" Михайла Булгакова

Про це повідомляє пресслужба МОН.

"В Україні ніхто не забороняв класичних авторів. Кожен може придбати в книжковому магазині різні видання "Майстра і Маргарити". Доступ до класичних текстів у нашій країні є і має бути безперешкодним. Рішення Держкомтелерадіо не поширюється на твори класичної літератури. Рішення стосується лише окремих видавців, які популяризують російських діячів кіно з антиукраїнською позицією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформація про нібито заборону твору Булгакова "Майстер і Маргарита" в Україні - викривлена і суперечить змісту рішення Держкомтелерадіо.

Читайте також: “Заборона” Булгакова і тотальна українізація. Все про фейки проросійських сил в Україні

У МОН заявили, що РФ заохочує своїх видавців поширювати позитивні образи про себе, власні силові органи, армію.

"Україна, відповідно, має оберігати інформаційне середовище своїх громадян від подібних спроб нав’язування ідеологій та поглядів, вигідних країні-агресору. Окрім того, в Україні наразі активно розвивається власне книговидавництво та підтримуються письменники, перекладачі, видавці. Адже імпорт чужих книжок не може бути головною відповіддю на культурні потреби суспільства", - наголошують в міністерстві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb