ВМС України та США провели тренування в Чорному морі

В акваторії Чорного моря катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування на морі

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"В акваторії Чорного моря катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування на морі типу PASSEX", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє пресслужба, метою тренування було підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та ВМС США для виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп. Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО.

Як зазначається, що це перші цього року тренування типу PASSEX із кораблями США, що є чудовою можливістю для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами.

"Провівши двостороннє тренування на морі з українським флотом, ми обмінялися досвідом і зміцнили наше партнерство. Взаємодія та двосторонні навчання з нашими партнерами проводяться задля підтримання регіональної співпраці та забезпечення морської безпеки. Я з нетерпінням чекаю на майбутні можливості спільних тренувань з українським флотом", - повідомив командир ракетного есмінця ВМС США Томас Ралстон.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb