Заробітчани переказали багато грошей до України в тому числі через збільшення зарплат у Польщі, — експерт

Політика країн Європи щодо заробітчан дозволила українцям у 2020 році переказати додому багато грошей. У тому числі йдеться про підвищення мінімальної зарплатні у Польщі

Про це сказав Василь Воскобойник, президент Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, в ефірі програми "Про гроші" з Олександром Морщавкою на телеканалі "Еспресо".

"Крок, який дозволив все ж таки не зменшити кількість переказів з-за кордону — це збільшення заробітних плат. Наприклад, Польща підняла свою мінімальну заробітну плату майже на $100. Я впевнений, загальна кількість українців, які працюють у Польщі, трохи зменшилась, але грошей вони почали заробляти більше", — сказав Воскобойник.

За його словами, країни, де масово працюють трудові мігранти, зокрема і українці, проводять продуману політику.

"Польща та Чехія дозволити українським трудовим мігрантам залишатися у своїх країнах і не повертатися в Україну, незважаючи на те, що у них закінчилася дія їх візових документів", — зауважив експерт.

Він також звернув увагу, що Польща дозволила українцям заїжджати, якщо у них є запрошення від роботодавця, на місці дотримуватися карантину протягом 10-14 днів, і починати працювати.