Пентагон забезпечить бойовий захист баз NASA на Місяці - Wall Street Journal

Міноборони США та космічне агентство NASA почали взаємодію з метою забезпечення бойового захисту американських супутників, а також майбутніх баз NASA на Місяці

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

"Керівник операцій Космічних сил США генерал Джон Реймонд оголосив про науково-дослідницьке партнерство з NASA, спрямоване на захист супутників від лазерів та кібератак. За інформацією обізнаних урядовців та представників промисловості, очікується, що цивільно-військова співпраця пошириться на захист майбутніх баз NASA на поверхні Місяця", - пише видання.

Крім того, зазначається, що військові США відпрацьовують плани захисту комерційних проєктів видобутку на Місяці води й мінеральних речовин.

Зараз точиться боротьба серед компаній за можливість скористатися об’єднанням військових і цивільних планів з освоєння супутника Землі, вказує WSJ. Зокрема, за його даними, за контракти змагаються такі великі гравці, як Northrop Grumman Corp, Leidos Holdings Inc., а також компанія Ілона Маска Space Exploration Technologies Corp. Крім того, до процесу долучається низка менших компаній.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb