"Ганьба такому порядку денному", - Княжицький розкритикував ігнорування низки постанов у Раді

2 лютого "Європейська Солідарність" розкритикувала не винесення до зали Верховної Ради низки законопроєктів та постанов щодо боротьби з коронавірусом, а також щодо притягнення до відповідальності за невизнання територіальної цілісності України

Про це народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький заявив з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Ініціативи "Європейської Солідарності" навмисно не включені в цей законопроєкт, ц цю постанову, і не просто тому, що це ініціатива "Європейської Солідарності", а тому, що законопроєкт 3956, наприклад, колеги Фріз, мого авторства, колеги Зінкевич, інших авторів пропонує встановити покарання про публічні заяви про належність території України або частини території України іноземній державі, а також публічне заперечення суверенітету України. Не включені ціла низка заходів та постанов, які стосуються протидії поширенню коронавірусної інфекції: і колеги Герасимова, і Петра Олексійовича Порошенка, і Ірини Геращенко і багатьох інших. 4337, 4292, 4399 - ціла низка постанов і законопроєктів, які стосуються боротьби з COVID-19", - зазначив політик.

Також Княжицький наголосив, що до порядку денного не включили законопроєкт щодо НАЗК та щодо захищених видатків державного бюджету.

"Постанову про незаконне призначення Шкарлета не включено, якого тут призначили кнопкодавством. Я розумію чому, тому що далі хочеться красти на вакцинах, тому що далі хочеться приватизувати ВНЗ, так як це сталося зараз з Авіаційним університетом (НАУ, - ред.), де всупереч закону, всупереч рішенням судів було призначено старого ректора "табачниківських" часів лише для того, щоб роздерибанити та забудувати стадіони цього закладу. Сюди ці постанови не виносяться, тому ми будемо голосувати червоною кнопкою. Ганьба такому порядку денному", - заявив Княжицький.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо