"Політичні розбіжності не є злочином": Макрон закликав негайно звільнити Навального

Президент Франції Емманюель Макрон розкритикував вирок Московського міського суду Олексію Навальному і закликав негайно звільнити російського опозиціонера

Про це Макрон заявив у Twitter.

"Вирок Олексію Навальному неприпустимий. Політичні розбіжності за жодних обставин не є злочином. Ми закликаємо до його негайного звільнення. Дотримання прав людини, так само, як і демократичних свобод, не можуть бути предметом обговорення", - написав Макрон.

Раніше США, Німеччина, Велика Британія та Латвія закликали РФ негайно звільнити Навального, а у Раді Європи заявили, що вирок суперечить міжнародним зобов'язанням Росії.

Нагадаємо, 2 лютого Московський міський суд ухвалив задовольнити клопотання Федеральної служби виконання покарань скасувати умовний термін для опозиціонера Олексія Навального і замінити його реальним терміном у колонії.

У підсумку суд дав Навальному 2 роки 8 місяців колонії. Крім того, Навальному призначили штраф у розмірі 500 тис. рублів. Адвокати опозиціонера заявили, що оскаржать вирок.

Після вироку Московського міського суду опозиціонеру Олексію Навальному в Москві та Санкт-Петербурзі силовики на вулицях почали затримувати перехожих.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb