Рада попередньо підтримала штрафи за порушення габаритно-вагового контролю на дорогах

Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт закону №3742, який врегульовує питання здійснення габаритно-вагового контролю на дорогах

Проєкт закону підтримали 308 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Згідно з документом, за правопорушення у сфері безпеки на автотранспорті, зафіксовані на фото- та відеозаписі, несе вантажовідправник - фізособа або керівник підприємства, який надає перевізнику вантаж і вносить відомості до товарно-транспортної накладної або іншого визначеного законодавством документа на вантаж.

Законопроєкт передбачає штрафи у розмірі 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн) за невиконання габаритно-вагових вимог, а також відмову від габаритно-вагового контролю. 

Крім того, за порушення при внесенні відомостей у товарно-транспортну накладну або інші визначені законодавством документи на вантаж пропонують штрафувати до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів (34 тис. грн).

Порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових автівок тягнутиме за собою штрафи: 100 неоподатковуваних мінімумів (1700 грн) - у разі перевищення габаритно-вагових норм до 2% включно; 300 неоподатковуваних мінімумів (5100 грн) -  у разі перевищення габаритно-вагових норм від 2% до 5%; 500 мінімумів (8500 грн) - у разі перевищення габаритно-вагових норм від 5% до 10%; 1 тис. мінімумів (17 тис. грн) - у разі перевищення норм від 10% до 20%; 2 тис. (34 тис. грн) - у разі перевищення норм від 20% до 30%; 3 тис. (51 тис. грн) - у разі перевищення норм на понад 30%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb