SpaceX планує до кінця року відправити в космос чотирьох цивільних людей

Компанія SpaceX до кінця цього року може запустити ракету Falcon 9, екіпаж якої буде складатися з цивільних осіб

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"SpaceX має намір не раніше останнього кварталу поточного року здійснити запуск ракети Falcon 9 в рамках програми Inspiration4 - першої повністю комерційної місії астронавтів на орбіту", - йдеться в повідомленні.

Космічним кораблем компанії керуватиме Джаред Ісаакман, засновник і генеральний директор приватної компанії з обробки платежів Shift4 Payments.

Американський бізнесмен-мільярдер планує подарувати три місця в капсулі SpaceX Dragon представникам громадськості, які "будуть обрані, щоб репрезентувати засадничі цінності лідерства, надії, щедрості та процвітання".

Ісаакман заявив, що має на меті використати приватну поїздку, аби зібрати 200 мільйонів доларів для дитячої дослідницької лікарні Сент-Джуд, яка займається лікуванням раку та дитячих захворювань.

Пресслужба додала, що екіпаж пройде поглиблене навчання і підготовку перед польотом. Запуск ракети планується провести з мису Канаверал, штат Флорида. Після виходу на навколоземну орбіту екіпаж пробуде на ній кілька днів, облітаючи Землю кожні 90 хвилин, і потім приземлиться біля узбережжя Флориди.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb