Темно-червона зона COVID-19: Рада Європи оновила правила пересування

Рада Європи змінила рекомендації щодо скоординованого підходу до обмежень вільного пересування у зв'язку з пандемією COVID-19

Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

У Раді ЄС пояснили, що "темно - червоний" колір буле застосовуватися для позначення регіонів, де вірус циркулює на дуже високому рівні, в тому числі інші інфекційні штами, що викликають занепокоєння. Він застосовуватиметься до районів, де сукупний рівень нових випадків COVID-19 становить 500 або більше на 100 000 осіб.

Громадяни, які будуть подорожувати з "темно-червоного" регіону, повинні здати тест на COVID-19 до виїзду і пройти карантин або самоізоляцію по прибуттю в іншу країну.

Також в ЄС рекомендували країнам блоку вимагати від мандрівників, що прибувають з "помаранчевих", "червоних" і "сірих зон, проходити тестування перед вильотом. При цьому перевізникам і транспортним робочим можна не робити тест. Якщо ж країна вирішила ввести таку вимогу, рекомендується використовувати експрес-тести на антиген.

Також не рекомендують застосовувати правило обов'язкового тестування або карантину до людей, які живуть в прикордонних регіонах і часто перетинають кордон.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb