В Україну прийде потепління, - синоптик Наталка Діденко

В Україні 3 лютого потепліє, проте очікується відлига, а на Заході та Півночі буде дощ та сніг

Про це синоптик Наталка Діденко повідомила в Facebook.

"Південно-західний вітер принесе завтра в Україну потепління. Щоправда, тепла погода й так переважає зараз у східних областях та на південному сході. Проте у середу тепло буде повсюди", - наголосила вона.

Температура повітря протягом дня становитиме +3°C…+9°C, на Запоріжжі та в Криму місцями до +10°C…+12°C У північних областях, протягом дня 0°C…+3°C.

"Потепління сприятиме таненню снігу та льоду, на дорогах та тротуарах буде некомфортно і навіть небезпечно, обережно. Підвищення температури повітря також змушуватиме з'їжджати снігові масиви з дахів будинків та дерев, дивіться, де паркуєте автомобіль", - зауважила пані Діденко.

3-го лютого в західних областях та на Півночі очікується дощ та мокрий сніг, у Карпатах, скоріше, сніг.
На решті території України - без особливих опадів.

У Києві у середу - місцями невеликий дощ, мокрий сніг. На дорогах або ожеледиця (бо вночі все ж підмерзатиме), чи снігова "каша" з калюжами. Також, очікується поривчастий південно-західний вітер.

Впродовж дня температура повітря у столиці підніметься до 0°C…+2°C.

За словами Наталки Діденко, 4-го лютого, у четвер, в Україну прийде циклон, який зумовить через теплу погоду переважно дощі. А з п'ятниці до нас знову почне запливати морозне повітря.


Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb