Бувають ситуації, коли певні ЗМІ стають пропагандистською зброєю в руках наших ворогів, - Корнієнко про санкції

Лідер партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко заявив, що підтримує рішення РНБО щодо санкцій проти "112 Україна" , NewsOne, ZIK

Про це він сказав в кулуарах Верховної Ради України, передає Еспресо.TV.

"Щодо самого рішення, я думаю, що багато людей в Україні його вітає. І вітають депутати "Слуги народу". В нас немає поки офіційної позиції фракції, бо вона не збиралася з цього приводу. Але я особисто це рішення вітаю і думаю, що багато моїх колег по фракції теж вітають, тому що в умовах війни, в якій ми знаходимося не перший рік, на жаль, інформаційна війна є великою важливою частиною, вона здійснювалась, і називаючись ЗМІ або прикриваючись свободою слова, це є підміна понять. Бувають ситуації, які ми, на жаль, спостерігали, коли певні ЗМІ стають пропагандистською зброєю в руках наших ворогів", - сказав Корнієнко.

Також Корнієнко додав, що не відвідував "112 Україна" і NewsOne.

Також він відповів на питання: "чи правда, що підставою було фінансування тероризму?"

"Я не знаю, чи використовувалось під час накладання санкцій це юридично, але точно знаємо, що в СБУ є справи на цей рахунок. Раніше чи пізніше до свого логічного завершення дійдуть. Рішення більше пов'язане з рішенням Ради від 2018 року", - сказав Корнієнко.

Також він додав, що відвідував телеканал Zik і "відчував інформаційну агресію".

"Там була ситуація з певним вашим ведучим, з особистої причини. Зараз цей ведучий на іншому каналі, але тоді з ним була особиста розмова", - зауважив депутат.

За його словами, оскаржити можна будь-яке рішення.

"Це точно не Окружний адміністративний суд, можливо це буде довго. У 2018 році був прийнятий закон, він діючий. Я не приймав цей закон, тому пояснити не можу", - зауважив лідер "Слуги народу".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb