"Рейтинг Зеленського падає", - Княжицький припустив, що санкції щодо каналів Козака покликані зберегти електорат президента

Нардеп від фракції "ЄС" Микола Княжицький вважає, що санкції проти Тараса Козака та його медіаімперії ввели саме зараз, щоб такий крок краще сприймався у світі на тлі арешту в Росії Олексія Навального

Про це народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький розповів у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Журналісти попросили політика прокоментувати санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та його каналів - "112 Україна", NewsOne та Zik.

Читайте також: Санкції проти Козака пов'язують з поставками вугілля з ОРДЛО, - ЗМІ

"Вони виконали постанову, за яку проголосував блок Петра Порошенка і Народний фронт у минулому скликанні. Ця постанова приймалася напередодні виборчої компанії. Тоді було побажання не реагувати на це з боку спостерігачів за виборами для того, щоб визнати вибори в Україні чинними. Дуже довго українська влада тягнула з цим кроком. Цей крок потрібно було зробити дуже давно. Думаю, вони наважилися зараз з декількох причин. По-перше, - тому що зараз рейтинг Зеленського падає і ми бачимо, що росте рейтинг ОПЗЖ. Тобто ОПЗЖ забирає частину рейтингу Зеленського, тому він боїться цього. Йому треба було їх тут зупинити", - зазначив Княжицький.

Нардеп зауважив, що "Європейська Солідарність" підтримує рішення РНБО та президента в цьому питанні.

"Тому що очевидно, що більшого зла для України, ніж антиукраїнські політичні сили, ми на сьогодні не бачимо", - підкреслив він.

Водночас на думку Княжицького, другою причиною введення санкцій проти Козака та його медіаімперії є зміна влади у США та події, пов'язані з Навальним у Росії.

Читайте також: Московський суд ухвалив відправити Навального до колонії загального режиму

"Тому що на цьому фоні, коли весь світ обурює поведінка Росії, отримати підтримку в таких діях, я думаю, легше", - пояснив Микола Княжицький.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо