"Санкції ми вводимо проти тих, кого не можемо покарати тут", - Разумков пояснив, чому утримався на голосуванні РНБО

Глава Верховної Ради пояснив, чому утримався на голосуванні щодо накладення санкцій стосовно нардепа від фракції ОПЗЖ Тараса Козака та його телеканалів

Про це глава Верховної Ради Дмитро Разумков розповів на прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Якщо ми говоримо про засідання РНБО, я розумію, що це за питання... Давайте з іншого почнемо. Якщо ми говоримо про підходи, я вважаю, вважав і буду вважати, що ми живемо в країні, де вже не перший рік йде війна", - почав Разумков.

"Якщо ми говоримо про санкції, то їх ми вводимо по відношенню до тих, кого ми не можемо покарати тут. Це іноземні держави, господарюючі суб'єкти, які знаходяться поза межами можливостей українських правоохоронних органів, які відповідають за національну безпеку і можуть відповідати перед українським судом", - зазначив він.

Читайте також: Княжицький про санкції проти "112 Україна", NewsOne, ZIK: Спільне завдання зробити все, щоб ворожі пропагандистські джерела знову не запрацювали

Водночас спікер Ради зауважив, що рішення приймалось письмовим голосуванням усіх членів РНБО.

"Дане рішення відбувалося шляхом письмового опитування. додаткової інформації від представників спеціальних служб не було в тому пакеті документів, який був наданий на ознайомлення мені особисто і, нажаль, інформації від голови Служби безпеки я також не чув", - зауважив Разумков.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо