Рішення РНБО є політичним, потрібно підтвердження у суді, - Федина про санкції проти телеканалів 112 Україна, ZIK та NewsOne

Рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти телеканалів 112 Україна, ZIK, NewsOne є політичним і потребує відповідного підтвердження у суді

Про це повідомила народна депутатка від фракції “Європейська солідарність” Софія Федина в етері Еспресо.TV.

“Ми маємо розуміти, що певні канали, які є промосковськими помийками, були дуже деструктивними для України. І, зрештою, те, що сталося в 2019 році, це так само була робота цих конкретних промосковських телеканалів. Над цим депутати працювали давно, ще й у попередньому скликанні. Для мене приємно, що основою, зокрема, для цього конкретного рішення заборони стала постанова 2018 року про санкції проти конкретних осіб, проти конкретних структур”, — зазначила депутатка.

Федина також зауважила, що поки радіти рано, адже рішення Ради національної безпеки та оборони України є політичним і для повної заборони мовлення цих телеканалів потрібно відповідне судове рішення.

Нардепка наголосила: “З іншого боку ми розуміємо, що є певна процедура, як воно має відбуватися. Тобто мають бути зібрані матеріали СБУ, має бути поданння до суду і має бути рішення суду щодо співпраці окремих структур чи осіб з терористичними угрупованнями, які шкодять Україні. Наразі, я так розумію, рішення суду немає, а рішення РНБО є політичним. На політичному рівні ми його абсолютно підтримуємо. Але з іншого боку я дуже сподіваюся, що у президента Зеленського і його команди є готова правова платформа для захисту цього конкретного рішення”.

“Якщо рішення РНБО не буде захищене, а на жаль, ми бачимо, що промосковські сили в Україні мають свої раптові суди, мають дуже сильну команду юристів, які чомусь занадто часто за останні 2 роки виграють справи, це може повернутися посиленням промосковських сил та мобілізацією їхнього електорату. Але в мене виникає запитання, чому інші промосковські помийки залишилися за бортом?”, — додала народна депутатка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb