Дорога Київ-Кишинів: Укравтодор оголосив перший тендер на розробку ТЕО

Укравтодор у Вінницькій області оголосив перший тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) дороги Київ-Кишинів, про будівництво якої у січні домовились президент України Володимир Зеленський та президент Молдови Майя Санду

Про це повідомила пресслужба Укравтодору.

Згідно з повідомленням, Служба автомобільних доріг у Вінницькій області оголосила тендер на розробку ТЕО будівництва прикордонно-мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль-Косеусець.

У рамках будівництва маршруту Київ-Кишинів також заплановане оновлення 137,5 км маршруту Київ-Кишинів на окремих ділянках доріг М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський та Р-08 Немирів - Ямпіль.

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, наразі стартує процес створення оновленого маршруту між столицями України та Молдови.

"Закупівля ТЕО - це перший крок. Паралельно з цим готуємося до оновлення 137,5 км маршруту - йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону планується зробити комфортним для проїзду", - цитує пресслужба слова Кубракова.

Зазначається, що маршрут проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області й стане оптимальним для подорожі до Молдови в обхід невизнаної Придністровської республіки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb