Необхідно дочекатися кінця цієї історії, коли Медведчук, Козак і їхні "сотоваріщі" підуть до суду, - Соколова

Відома телеведуча, громадська активістка сумнівається, що проросійські телеканали "NewsOne", "ZIK" та "112 Україна" "мовчатимуть" аж до наступних виборів

Таке припущення вона висловила в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", пише Еспресо.Захід.

На думку журналістки, санкцій не буває замало чи достатньо, тому вона виступає за блокування "медведчуківських" телеканалів "NewsOne", "ZIK" та "112 Україна" у популярному відеохостингу YouTube. "Бачила ноту Міністерства інформаційної політики - Олександр Ткаченко (міністр культури і науки та колишній гендиректор каналу "1+1", – ред.) прокинувся після летаргічного сну. Тож дуже сподіваюся, що ми побачимо блокування цих каналів також і в YouTube", - висловила сподівання Яніна Соколова і додала, що необхідно "дочекатися кінця цієї історії, коли Медведчук, Козак і їх "сотоваріщі" підуть до суду".

"З огляду на рішення, яке було прийняте РНБО, мені цікаво, як на законодавчій підставі ми будемо потім це "розхльобувати", і чи довго будемо радіти, - зауважила телеведуча. - А нині ми радіємо, що ворог, який довгі місяці та роки "промивав" мізки українцям, позбавлений можливості мовити. Втім, заспокоюся я тоді, коли бачитиму це протягом наступного року. Ба більше: до наступних виборів. Наразі абсолютної впевненості я не маю".

"Зважаючи на підґрунтя для санкцій, яке нам озвучили, СБУ має у своєму розпорядженні матеріали щодо зв’язків пана Козака і медіагрупи Медведчука з тероризмом. Відповідно, хочеться бачити не як, вони підуть до суду знімати санкції, а як СБУ піде до суду і, можливо, навіть побачити всіх цих "прекрасних" людей у в'язниці. Якщо я правильно зрозумів інсайди, які публікували новинні стрічки, йдеться про зв’язки з вугільними схемами в ОРДЛО, які були підв’язані під фінансування тероризму", - повідомив журналіст-розслідувач Денис Бігус.

Яніна Соколова висловила сподівання, що це буде дуже довгий процес, участь в якому візьмуть ще два телеканали - "Наш" та "Інтер": "Бажано побачити всіх цих людей за ґратами, без судді Вовка, різних ОАСК (Окружного адміністративного суду Києва, – ред.) і суддів, які, на жаль, у нашій країні наразі не є працездатними на 100%". "Ні, за ґратами разом із суддею Вовком", - додав Денис Бігус. "Так, мені здається, це була б гарна комбінація", - підмітила його колега.

"Ходять різні чутки (чому по медіаімперії Медведчука завдали раптового удару, – ред.). Представники опозиції кажуть, що ця ідея датована 2018 роком. Ще хтось говорить про існування якоїсь суперсили, яка підштовхнула Володимира Зеленського і РНБО зробити це прямо зараз. Чи це Джозеф Байден і Сполучені Штати Америки (з огляду на нещодавній діалог МЗС України з Держсекретарем Ентоні Блінкеном та заяву Зеленського в інтерв'ю Axios, яке вийшло на американському каналі НВО, де президент висловив сподівання, що США та Україна ввійдуть у новий етап відносин, – ред.), можемо з вами тільки здогадуватися", - підсумувала Яніна Соколова.

"Сталося? От і добре. Якщо почати зараз фантазувати і будувати гіпотези, чому зараз, чому не потім, чому не раніше (хоча чому не раніше – до чорта хороше питання), то ми зайдемо в якісь дикі хащі", - резюмував Денис Бігус.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал