Популярна серед консерваторів соцмережа Parler звільнила пов'язаного з Росією директора

Рада "соцмережі свободи слова" Paler звільнила виконавчого директора платформи Джона Матце, якого пов'язували з Росією

"29 січня рада Parler, яку контролює Ребека Мерсер, вирішила негайно скасувати мою посаду виконавчого директора Parler. Я не мав стосунку до цього рішення", - повідомив Джон Матце колегам по соцмережі.

Його повідомлення процитувало видання Fox Busines.

Якими були причини рішення про скасування його посади, Джон Матце не уточнив.

"За останні кілька місяців я стикався з постійним супротивом моєму баченню продукту, моїй сильній вірі у свободу слова та моєму підходу до того, як треба керувати Parler", - йшлося у повідомленні вже колишнього керівника соцмережі.

Джон Матце одружений з "російською патріоткою" (як вона сама себе називала) Аліною Мухутдіновою з Казані.

Сама Аліна Мухутдінова відреагувала на такі чутки фото в Instagram з автоматом й іронічним написом про "російських шпигунів".

А Джон Матце заперечував будь-який зв'язок з російськими групами впливу.

Однак коли у Parler виникли технічні труднощі з роботою, над її відновленням, за даними медіа, працювала IT-компанія, якою керують росіяни.

Parler за останні місяці стала однією з найпопулярніших соцмереж у світі особливо серед американських консерваторів і прихильників Дональда Трампа, а також прихильників "альтернативних точок зору", які скаржаться на цензуру у Facebook, Twitter та в інших соцмережах.

Серйозні труднощі у соцмережі почалися після заворушень у Сполучених Штатах 6 січня, коли прихильники Дональда Трампа влштували безлади біля Капітолію - її прибрали з інтернет-магазинів та відмовили у хостингу. Через це Parler змушений був піти офлайн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb