СБУ повідомила про підозру власнику мережі будівельних фірм через розкрадання бюджетних коштів

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру власнику мережі будівельних фірм, який є фігурантом низки проваджень, і підозрюється у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Миколаєві затримали бухгалтерку підприємств, яка, за вказівкою власника, пропонувала $10 тис. хабара посадовцю Державної фіскальної служби. Неправомірна вигода призначалася аби "вирішити" із службовою особою питання про виключення фірми із переліку платників податків, що відповідають критеріям ризиковості

"Комерційні підприємства, кінцевим бенефіціаром яких є бізнесмен, "спеціалізуються" на бюджетних коштах, що спрямовуються для реконструкції та будівництва об’єктів критичної інфраструктури. Його структури загалом отримали понад 0,5 мільярда бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підприємства бізнесмена виконували роботи з численними порушеннями вимог, використовували матеріали неналежної якості, порушували технології виробництва і будівництва, залучали для постачання продукції та виконання робіт фірми із ознаками фіктивності.

"Через це у компаній фігуранта виникали постійні проблеми із правоохоронними органами. Одне з таких питань і намагалась "вирішити" у Миколаєві бухгалтерка бізнесмена", - йдеться в повідомленні.

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb