Щоб справа підсанкційного Козака дійшла до суду, Венедіктова має дати згоду на досудове розслідування, - Бутусов

За словами журналіста Юрія Бутусова, не дивлячись на санкції, народного депутата Тараса Козака захищає від кримінальної справи недоторканність, відтак провадження можуть відкрити лише з дозволу генпрокурора Ірини Венедіктової

Про це журналіст Юрій Бутусов розповів у ефірі програми "Головне", передає Еспресо.TV.

"Оскаржувати рішення Ради нацбезпеки та оборони у суді Тарас Козак не може, оскільки це – політичне рішення керівництва країни. Звичайно, тепер він проводитиме багато часу у судах, оскільки його визнали суб’єктом терористичної діяльності. Він може про це говорити, може захищати свої права", - зазначив шеф-редактор "Цензор.нет".

Бутусов зауважив, що держава, зі свого боку, повинна бути послідовною, а СБУ, яка передавала матеріали у РНБО щодо Козака, має порушити кримінальну справу, тобто звернутися до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

Читайте також: Санкції проти ZiK, NewsOne і 112 Україна: Козак найняв охорону менш ніж за тиждень до блокування каналів

"Та (Ірина Венедіктова, - Ред.), своєю чергою, повинна надати згоду на досудове розслідування щодо народного депутата України Козака і тоді ця справа потрапить до суду. Наразі Тарас Козак захищений депутатським імунітетом. Попри гучну рекламу, депутатський імунітет у нас все-таки залишився. Від правоохоронних органів його захищає необхідність отримання спеціальної згоди генерального прокурора на те, щоб проти нього проводилися якісь слідчі дії", - пояснив Бутусов.

За словами журналіста, це би мало трапитися найближчим часом. "Чекаємо, що президент України візьме на себе відповідальність і запише відеозвернення до нації, пояснить свої дії, пояснить, що відбувається зі свободою слова, подякує партнерам за підтримку і візьме на себе відповідальність за такі дії, щоб люди бачили, що це – цілеспрямована прозора державна політика", - підсумував Юрій Бутусов.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо