ВАКС зупинив рішення Печерського суду про передачу справи Татарова від НАБУ до СБУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила рішення Печерського про передачу справи заступника голови Офісу президента Олега Татарова до СБУ

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Там зазначили, що ВАКС також зобов'язав ДБР у термін до 13:00 10 лютого 2021 року надати до ВАКС згадане рішення Печерського райсуду, щоб тим самим розблокувати розгляд апеляції у ВАКС.

  • Нагадаємо, 1 грудня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Справа стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. 
  • 18 грудня стало відомо, що в.о. голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову.
  • Згодом, Національне антикорупційне бюро підтвердило інформацію про вручення слідчими прокурорами САП підозри заступнику голови ОПУ Олегу Татарову у справі квартир для Нацгвардії.
  • 21 грудня заступник голови Офісу президента Олег Татаров у супроводі адвокатів прийшов для вручення йому підозри до Національного антикорупційного бюро. Також Татаров подав заяву щодо припинення власних повноважень на посаді.
  • 23 грудня 2020 року заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу Президента від Національного бюро до Служби безпеки України.
  • 30 грудня ВАКС задовольнив клопотання ОГПУ щодо відкликання вимоги запобіжного заходу у вигляді арешту для заступника голови Офісу президента Олега Татарова у справі квартир для Нацгвардії.
  • В Національному антикорупційному бюро заявили, що в ОГПУ створюють "формальні підстави" для вилучення справи заступника глави Офісу президента Олега Татарова з підслідності відомства.