Аварійних відключень не передбачається: в "Укренерго" розповіли, як балансуватимуть електроенергію під час морозів

В "Укренерго" планують збалансувати енергосистему за допомогою енергоблоків, які можуть працювати на газі, збільшення обсягів генерації ГЕС та ГАЕС, а також імпорту електроенергії

Про це у Facebook повідомила пресслужба "Укренерго".

Згідно з повідомленням пресслужби, наразі введення обмеження споживання або графіків аварійних відключень будь-яких споживачів не передбачається.

Зазначається, що в умовах значного похолодання в період 8-20 лютого НЕК "Укренерго" забезпечує балансування енергосистеми та дотримання її операційної безпеки всіма доступними засобами. 

Зокрема, наступного тижня години пікового навантаження (ранок, вечір) в умовах недостатніх запасів вугілля на ТЕС планується проходити за рахунок роботи теплових енергоблоків ПАТ "Центренерго", які можуть працювати на резервному паливі (газі). А також, у разі необхідності, можуть бути збільшені обсяги генерації на ГЕС та ГАЕС.

"Водночас в умовах, коли обсяги споживання зростають та в енергосистемі виникає дефіцит потужності, обмеження імпорту не планується, адже такий крок не дозволить забезпечити операційну безпеку енергосистем", - зазначили у пресслужбі.

Разом із тим, у пресслужбі звернули увагу, що для стабілізації проходження періоду низького температурного режиму з низьким рівнем вугілля на генеруючих компаніях (ГК) ТЕС та недостатньою кількістю працюючих блоків АЕС важливо не допускати аварійних відключень значного обсягу генерації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb