Княжицький: ми здолаємо агресора на фронті й переможемо його брудні руки в медійному полі України

Народні депутати спільно з представниками громадських організацій написали звернення до СБУ щодо заборони присутності антиукраїнських ЗМІ в медійному полі України

Про це повідомив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький під час акції біля Служби безпеки України, передає Еспресо.TV.

“Сьогодні в українському парламенті був прикрий випадок, коли один з наших колег Роман Лозинський вийшов виступати проти присутності представників цих заборонених каналів в залі парламенту, а їхні пропагандисти й далі ходять з камерами по залі парламенту, то представники “ОПЗЖ” – цієї ворожої, антиукраїнської політичної сили – хотіли вчинити бійку й провокацію. Силами патріотичних народних депутатів, в тому числі й присутніх тут Олексія Гончаренка, Михайла Бондара, Миколи Величковича та багатьох інших ця провокація була зупинена”, – розповів народний депутат.

Княжицький наголосив, що проукраїнським силам в Україні потрібно вимагати законної заборони не лише пов’язаних з кумом Путіна Віктором Медведчуком телеканалів “112 Україна”, ZIK та NewsOne, а й усіх антиукраїнських, проросійських медіа, щоби повністю очистити інформаційний простір України.

“Ми твердо вимагаємо, щоби присутність не лише цих інформаційних помийок, а й інших антиукраїнських медіа, телевізійних каналів, сайтів, які, на жаль, вільно почували себе досі в Україні, була зупинена. З цим ми прийшли сюди. Ми написали відповідне звернення, народні депутати спільно з представниками громадських організацій, до Служби безпеки України. Переконаний, що переможемо агресора на фронті і переможемо брудні руки агресора в медійному полі України”, – зазначив нардеп.

Княжицький також додав, що Козак, який отриманими в незаконний спосіб на окупованих територіях коштами фінансував "ці пропагандистські помийки, які знищували і паплюжили українську мову, Українську державу, нашу боротьбу за незалежність, – за це точно має бути покараний".

"Точно маємо отримати вирок суду. Арештованими мають бути не лише частина активів, а так, як цього вимагає закон: всі активи всіх терористів, які намагаються знищити Українську державу”, - додав Княжицький.