МОЗ запустить національний портал про вакцинацію від коронавірусу наступного тижня, - Степанов

Міністерство охорони здоров'я запустить першу версію національного порталу про вакцинацію від коронавірусу наступного тижня

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"Міністерство охорони здоров'я запланувало створити окремий інформаційний портал про вакцинацію. Там кожен зможе дізнатися про дорожню карту вакцинації, її етапи, організацію процесу, підготовку персоналу та самі вакцини. Також будуть дашборди із статистикою вакцинації", - сказав Степанов. 

Він зазначив, що перша версія порталу з базовою інформацією буде запущена наступного тижня, а повна версія разом з мобільною - до кінця лютого.

При цьому Степанов також зазначив, що до формувань списків на вакцинацію передбачено два підходи. Перший передбачає формування таких списків через роботодавців для медичних таких категорій як медичні та соціальні працівники, а також військовослужбовці. Другий підхід - це відкритий запис для соціальних категорій, який не прив'язаний до місця роботи. Відкритий запис здійснюватиметься не пізніше ніж за місяць до початку вакцинації.

Записатися, за словами міністра, можна буде через Національний портал вакцинації, веб-портал електронних медичних систем, а також через сімейного лікаря або через контакт-центр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb