Пріоритетами Байдена є кібербезпека, стримування агресії й діяльність Кремля в інформаційному просторі. Для України це дуже важливо, – Шелест

Одними із пріоритетів Адміністрації Джо Байдена є кібербезпека, стримування агресії Росії й діяльність Кремля в інформаційному просторі, що є дуже важливим для України

Про це повідомила кандидатка політичних наук, головна редакторка UA: Ukraine Analytica, членкиня правління Ради зовнішньої політики “Українська призма” Ганна Шелест в етері програми “Коментар з Анжелікою Сизоненко” на Еспресо.TV.

“Вчора було фактично дві промови: одна спрямована на державний департамент, дипломатів, а інша, буквально за годину, для світу – як її назвав президент США Джозеф  Байден. Особливо цікаво те, що Російську Федерації Байден навмисно не поставив на перше місце. Президент США спочатку говорив взагалі про роль дипломатії, потім про кризу в М’янмі, потім про Китай і лише на 40-му місці була Росія. Це такий, як зараз модно казати, тролінг Російської Федерації, щоби продемонструвати, що вони не є головним союзником чи противником Сполучених Штатів у будь-яких питаннях”, – зазначила головна редакторка UA: Ukraine Analytica.

Пані Ганна зауважила, що проаналізувавши майбутню політику Адміністрації Байдена відносно Росії потрібно опиратися не лише на те, що ставлення буде більш рішучим, а й інші тези про Трансатлантичну єдність, підтримку союзників і про те, що буде переглянуто розміщення американських військ відповідно до інтересів і зупинку виведення військових США з Німеччини.

“Ці дії теж є вкрай важливими, адже ми прекрасно розуміємо, що діяльність США щодо забезпечення безпеки в Європі була обумовлена останні 6 років зокрема і агресією Росії – збільшенням безпекових ризиків на європейському континенті. Окрім цього варто звернути увагу й на такий пасаж, що з одного боку Байден говорить про більш рішучу політику, а з іншого наголошує, що залишає простір для діалогу щодо важливих питань. У першу чергу президент США говорить про останню на сьогодні угоду між США й РФ щодо ядерного потенціалу”, – заявила Ганна Шелест.

Спікерка наголосила, що незважаючи на те, що пріоритетами для Адміністрації Байдена є проблеми клімату, пандемії COVID-19, економіка й Китай, Російська Федерація буде лишатися у фокусі Штатів, а особлива увага буде зосереджена на кібербезпеці й діяності Кремля в інформаційному просторі.

“Джо Байден дуже серйозно говорить про кібербезпеку. Ми почули від президента США, що він буде звертати більше уваги на дії Росії в інших сферах, окрім військової: інформаційна безпека, кібербезпека і, можливо, просування коремих проєктів дестабілізації інших регіонів. Для України це є не менш важливим, ніж летальне озброєння, адже ми прекрасно розуміє, інформаційна й кібербезпека у відносинах з Російською Федерацією є пріоритетом для України”, – повідомила Ганна Шелест.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb