"Чітко прослідковується джерело інформації": генерал СБУ Ягун заявив, що за появою "плівок Деркача" стояла РФ

Ексзаступник очільника Служби безпеки України Віктор Ягун вважає, що Російська Федерація і надалі намагатиметься втручатися у внутрішньополітичну ситуацію в США

Про це він заявив в ефірі програми "Код безопасности" на телеканалі "Дом".

Ягун зазначив, що "були факти, які справді говорили про те, що росіяни неодноразово намагалися втрутитися в усі ті процеси, які мають свій вплив на політиків. Не виключено, що вони і надалі намагатимуться це робити".

За його словами, є "загрозлива тенденція" спроб РФ "використати політичну ситуацію у Сполучених Штатах на свою користь і дискредитувати самі основи політичної структури". При цьому він заявив, що росіянам "байдуже було, кого дискредитувати - демократичну структуру чи Республіканську партію - ось це небезпечно".

Читайте також: Путін може особисто керувати спецоперацією Деркача - таємний звіт ЦРУ

У свою чергу відповідаючи на питання щодо "плівок Деркача", використаних для втручання в американські вибори, генерал зауважив, що особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані "повівся на цю інформацію, на легкість її отримання, на допомогу нібито. І він просто не прорахував, що за людьми, які передавали йому цю інформацію, може стояти Російська Федерація".

Ягун наголосив, що за появою "плівок Деркача" стояла насамперед Російська Федерація.

"Чітко прослідковується джерело інформації, чітко прослідковується, як вона була скомпонована, хто її передавав і як вона була використана саме в той момент, в який потрібно було її використати", - сказав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb