"Лекхім" за контрактом має поставити 1,9 млн доз вакцини Sinovac до кінця травня, або повернути гроші, - StateWatch

У StateWatch провели аналіз угоди та виявили, що "Лекхім" муситиме повернути 964 млн грн державі в разі зриву контракту

Про це повідомляє StateWatch, передає "Громадське".

Згідно з контрактом, поставка першої партії вакцини має відбутися протягом 30 календарних днів з дати реєстрації продукції одним з компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії чи Європейського Союзу, або з дати схвалення ВООЗ. Однак не пізніше 31 березня 2021 року. До цього дня Україні мають передати 700 тис. доз вакцини. 

Читайте також: Журналісти зателефонували китайцям у Sinovac: там кажуть, що співпрацювати з фірмою "Лекхім" їм пропонував уряд

Друга партія міститиме 1,2 млн доз вакцин. За контрактом "Лекхім" повинен її передати протягом 90 календарних днів з дати реєстрації вакцини, однак не пізніше 31 травня 2021 року. 

Читайте також: Вшестеро дешевше за Sinovac: нардеп "Голосу" звинуватила Степанова у зриві закупівель вакцини, схваленої COVAX

Якщо до кінця весни поставки не буде, держпідприємству "Медичні закупівлі" мають повернути 100% передплати. Однак сторони можуть укласти додаткову угоду, яка продовжить термін поставки препарату.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо