СБУ затримала групу доларових фальшивомонетників: у них вилучили 25 тис. підроблених купюр

Служба безпеки України (СБУ) затримала групу фальшивомонетників, які виготовляли та збували підроблені купюри за 50% їх вартості

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ затримала на Київщині організаторів і активних учасників міжнародного угруповання, яке займалось виготовленням і збутом великих сум підроблених доларів. Зазначається, що фальшиві гроші не ідентифікувались як підробка пристроєм для перевірки грошей.

За попередніми даними слідства, до групи входило 5 мешканців з різних регіонів України, а також декілька іноземців. Готові фальшиві банкноти не ідентифікувались як підробка пристроєм для перевірки грошей. Ділки збували їх за 50% від номінальної вартості долара США. Клієнтів учасники угруповання підшукували через особисті зв'язки.

У ході обшуків правоохоронці виявили 25 тис. підроблених доларів, кліше та обладнанян для їх виготовлення, вогнепальну зброю та гроші, отримані злочинним шляхом.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру п'ятьом затриманим та обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb