У Чехії карантинні заходи перестали працювати, - глава МОЗ

Міністр охорони здоров’я Чехії Ян Блатни заявив, що карантинні обмеження, введені у зв’язку з пандемією коронавірусу, перестали працювати

Про це повідомляє vinegret.cz.

"Прийняті нами заходи перестали працювати. Ситуація погана. Я розумію, що багато хто з нас вже втомився і виснажений. Я знаю, що багато людей не тільки на межі своїх сил, але на межі фінансових можливостей", — сказав міністр.

За словами голови МОЗ, статистика "безкомпромісно" показує, що в Чехії поширюється британська мутація коронавірусу, яка "агресивніша і поширюється набагато швидше".

Ян Блатни наголосив, що недотримання чинних карантинних заходів є однією з основних причин, через що уряд змушений їх продовжувати.

За його словами, один день недотримання карантину теоретично може коштувати кількох тижнів продовження. Однак і нове посилення заходів може не спрацювати при безвідповідальному ставленні громадян.

"Я хотів би попросити всіх вас про одне — давайте потерпимо. Найголовніше, що може зробити кожен з нас, — це дотримуватися встановлених протиепідемічних заходів. Давайте не будемо їздити по країні, давайте якомога рідше зустрічатися, а коли потрібно — будемо використовувати засоби захисту, бажано респіратор", — сказав міністр.

У Чехії з початку пандемії зареєстрували понад 1 млн випадків зараження коронавірусом, 16 826 осіб померли. Темпи поширення вірусу дійсно прискорилися. Днем раніше коронавірус виявили у 9567 осіб, що на 1077 осіб більше, ніж тиждень тому.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb