Йдуть перемовини про придбання Медведчуком каналу Мураєва. Але той занепокоєний, що кум Путіна може "кинути" його, як під час розрахунку за NewsOne, - Євген Карась

Наразі відбуваються кулуарні торги за телеканал "Наш" Євгенія Мураєва

Про це ввечері у суботу, 6 лютого 2021 року, під час мітингу на вході до редакції каналу, посилаючись на власну інформацію, заявив представник молодіжного руху "Основа майбутнього" Євген Карась, передає Еспресо.TV.

Перемовини, за словами Карася, зумовлені необхідністю Кремля мати свою телевізійну площадку в Україні після закриття каналів Віктора Медведчука й ускладнені давньою проблемою у взаєминах між обома політиками.

Як пояснив Євген Карась, справа в тому, що Мураєв вже продавав Медведчуку телеканал News One, й разом з отриманою ним квотою у ОПЗЖ сума угоди тоді складала $15 млн.

Одну половину цієї суми, тобто понад $7 млн Мураєв отримав на свій російський рахунок, а другу половину Медведчук йому не виплатив, тому що Мураєв пішов з фракції і це було розцінено Медведчуком як порушення домовленостей. На прохання Медведчука дані кошти досі заморожено у РФ.

Це є і головним предметом їхньої давньої суперечки.

Наразі, коли Медведчук знову звернувся до Мураєва, той, як наголосив Євген Карась, просить повністю виплатити йому як усю суму за телеканал "Наш" (за новою угодою), так і решту суми за телеканал NewsOne (за старою угодою).

Читайте також"Інтер - це ціль №1". Частина активістів прийшла до каналу "Інтер"

"Дуже кумедний торг. Напряму зараз якийсь московський банк вирішує долю цього каналу", - наголосив Євген Карась.

Мітингувальники, а це також представники інших правих сил, зокрема, "Правого сектора" й "Соколу", як і в попередні дні, вимагають відкликання ліцензії у "Нашого".

Вони тримають плакати й таблички з написом "Їхній" й називають пікетовану телекомпанію "Наша Раша".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb