ДСНС попередила про підтоплення берегів деяких річок і снігові лавини у горах

У ДСНС розповіли про поточні погодні умови та прогноз щодо ситуації на 8-9 лютого

Про це повідомляє пресцентр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За даними УкрГідрометцентру, 8-9 лютого очікується підвищення рівнів води на річках у західних областях України.

8 лютого на рiчках басейну Прип'ятi  - на 0,1-0,5 м, із можливим досягнення вiдмiтки затоплення присадибних дiлянок у Ратнівському районі Волинської області; з утриманням води на заплавах річок Прип'ять, Стохiд у Ратнiвському, Любешiвському районах Волинської областi та рiчки Стир у Зарiчнянському районі, Рiвненської областi.

8-9 лютого на рiчках Закарпатської області, очiкується вiдновлення пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,2 м над поточними рівнями, на бiльшостi рiчок без негативних наслiдкiв. Очiкується пiдтоплення понижених ділянок.

Вихiд води на заплаву очiкується на річці Латориця – місто Мукачеве та річці Стара – село Зняцево.

В нижнiх течiях річки Латориця – місто Чоп, збережеться високий шар води на заплаві.

В нижнiх течiях річки Боржава очікується пiдтоплення автодороги Шаланки – В.Комяти, можливе пiдтоплення сiльгоспугiдь сiл Зарiччя, Сiльце, Камянське, В.Комяти, М.Комяти.

8 лютого на високогір'ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігатиметься значна сніголавинна небезпека.

Станом на 07 год. cпостерігається місцями сніг у Львівській (сніговий покрив до 30 см), Кіровоградській (4 см), Дніпропетровській (2 см), Полтавській (1 см), Волинській (7 см), Житомирській (10 см), Київській (5 см), Черкаській (25 см), Тернопільській (11 см), Хмельницькій (10 см), Рівненській (6 см) областях та м. Київ (2 см).

За інформацією Укренерго, знеструмлення населених пунктів відсутнє. За даними Служби автомобільних доріг проїзд на дорогах загального користування забезпечено.