Господарський суд Києва відхилив позов Боголюбова щодо повернення йому третини акцій ПриватБанку

8 лютого Господарський суд Києва залишив без руху позов колишнього акціонера ПриватБанку Геннадія Боголюбова

Зміст

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку, передає Еспресо.TV.

Юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв зазначив, що суд дав Боголюбову десять днів для усунення недоліків у позові. Позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу, якщо цього не станеться.

Він наголосив, що є "як мінімум декілька підстав, які повністю виключають задоволення позовних вимог у цій справі".

Зокрема, норма "антиколомойського" закону про банки забороняє вимагати повернення акцій у держави. Також на час подання позову спливло більше трьох років з моменту націоналізації, а отже сплив строк позовної давності.

Читайте також: Стокгольмський арбітраж відмовив Коломойському, Боголюбову, та Палиці у стягненні з України понад $6 млрд, - Малюська

Під судом під час засідання проходила акція "Демократичної Сокири". 50 активістів у мороз прийшли під суд у протест проти можливого рішення про повернення активів ексвласнику.

"Приватбанк - український, і має належати платникам податків, а не тим, хто їх грабує". - прокоментували в "Демсокирі".

Співзасновник партії Антон Швець нагадав, що бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов подав аж 5 позовів до Господарського суду міста Києва.

"Це робилося для того, аби позов потрапив до "правильної" судді. Пізніше ж всі позови суддя за клопотанням Боголюбова або з власної ініціативи об'єднала в одну справу. Такий суддівський схематоз називають "револьвер" і він створений, щоб обійти випадковий розподіл справи по різним суддям та "закинути" свою заяву до того, кому вже проплатили за рішення. У Боголюбова це вийшло. Точніше у Коломойського та Боголюбова це вийшло", - заявив Антон Швець.

  • Нагадаємо, 3 лютого Високий суд Англії та Уельсу зобов'язав ексвласників ПриватБанку додатково сплатити 1 млн фунтів стерлінгів в рахунок відшкодування витрат банку до 15 березня

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо