НАБУ має передати справу Татарова, - Офіс генпрокурора

В Офісі генпрокурора заявили, що НАБУ має передати справу Олега Татарова, оскільки досудове розслідування в ній має провадити СБУ

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.

"Попри визначення підслідності у кримінальному провадженні за ГСУ СБУ, а також чисельні листи керівництва Офісу генпрокурора, працівники НАБУ відмовляються скеровувати матеріали зазначеного провадження як до прокурора, так і до органу досудового розслідування, внаслідок чого прокурор у кримінальному провадженні фактично позбавлений можливості надати оцінку зібраним у справі доказам та підготуватися до розгляду клопотань, поданих суду та прокурору (про обрання запобіжного заходу, продовження строків досудового розслідування тощо)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництво НАБУ "помилково вважає, що після перекваліфікації у вказаному кримінальному провадженні дій колишнього народного депутата України з ч. 3 ст. 369 на ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 384 КК України досудове розслідування у ньому повинно здійснюватися детективами НАБУ".

"Думка спростовується тим, що кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 384 КК України, які розслідуються у вказаному кримінальному провадженні, є наслідком вчинення одних і тих самих дій, і виявлені саме під час досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, підслідність якого вже визначена за Головним слідчим управлінням СБУ", - додала пресслужба.

ОГПУ наголошує, що підслідність у кримінальному провадженні за підозрою заступника керівника Офісу президента та інших вже визначена на виконання рішення Печерського районного суду, а тому матеріали кримінального провадження повинні бути скеровані до органу розслідування або прокурора, у тому числі для вирішення спору про підслідність.

  • Нагадаємо, що НАБУ та САП офіційно звернулись до генпрокурора Ірини Венедіктової з вимогою надати їм право досудового розслідування у справі заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb