НАТО планує масштабні навчання поруч з Кримом та Калінінградом

Наприкінці весни та на початку літа 2021 року пройдуть наймасштабніші маневри НАТО “Defender Europe-2021″ на території 12 держав

Про це заявив верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі американський генерал Тод Уолтерс, передає "Суспільне.Крим".

З його слів, навчання пройдуть в кінці весни - початку літа на території 12 держав від країн Балтії на півночі до Балканського півострова на півдні.

У “Defender Europe-2021” візьмуть участь близько 31 тис. військовослужбовців з 26 країн НАТО і партнерів організації.

На східному фланзі НАТО,  основним стратегічним завданням для альянсу, яка розігрується на навчаннях, залишається вирішення “проблеми” Калінінградського ексклава і Сувальського коридору, які дають можливість легко “відрізати” і оточити країни Балтії в разі конфлікту з Союзною державою Росії і Білорусі.

На південному сході Європи, проблемою стає мілітаризація Криму, окупованого Росією, яка “дестабілізує обстановку в чорноморському регіоні”.

Військове керівництво США і НАТО мають на меті відпрацювання узгоджених дій проти Росії і Білорусі.

При цьому в Центральній Європі, ймовірно, війська будуть розігрувати план “розширення” Сувальського коридору за рахунок території Білорусі і Калінінградської області. На південному сході - ізоляцію Криму від решти території Росії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb